+36703641441

A Meta, a Facebook és az Instagram tulajdonosa, nagy változtatásokat tervez a közösségi platformokon

Az európai digitális szolgáltatásokról szóló törvénynek, vagyis a Digital Services Actnek (DSA) való megfelelés érdekében a Meta bevezet néhány újítást, amelyek lehetővé teszik, hogy a Facebook Stories és az Instagram Reels tartalmak időrendben jelenjenek meg

Ez azt jelenti, hogy végre nem az algoritmusok fogják meghatározni, milyen tartalmakkal találkozunk ezeken a platformokon.

Az időrendi sorrend visszatérése

Az új változtatásoknak köszönhetően a felhasználók végre újra időrendi sorrendben láthatják majd a történeteket és a rövid videókat a Facebookon és az Instagramon.

Ez azt jelenti, hogy a legfrissebb tartalmaktól a legrégebbiekig haladva böngészhetjük majd a tartalmakat. Az algoritmusok által preferált és népszerűnek ítélt posztok háttérbe szorulnak, és a felhasználóknak lehetőségük lesz arra, hogy maguk döntsék el, mely tartalmakat szeretnék látni.

„Ez a változás azért fontos, mert visszaadja a felhasználóknak a kontrollt a tartalmak felett és lehetővé teszi számukra, hogy jobban irányítsák az élményüket a közösségi platformokon” – mondta a Meta szóvivője.

Az átláthatóság és a testreszabhatóság növekedése

A változtatások nemcsak az időrendi sorrendet érintik, hanem az átláthatóságot és a testreszabhatóságot is növelik a Facebook és az Instagram felületein.

A Meta arra törekszik, hogy a rendszerek működésével kapcsolatos információk könnyebben elérhetővé váljanak, és több lehetőséget kínáljon a felhasználóknak a felületeik testre szabására.

Hamarosan a Facebookon és az Instagramon a felhasználóknak lehetőségük lesz például csak az általuk követett emberek történeteit és Reels videóit megtekinteni, mindezt időrendi sorrendben.

Ez azt jelenti, hogy a felhasználók a legújabb tartalmaktól indulva haladhatnak a régebbiek felé. Ez egy fontos változás a felhasználói élmény szempontjából, mert a felhasználók könnyebben követhetik majd a kedvenc követett személyek tartalmainak frissítéseit.

Az adatvédelem és a reklámozás

A Meta nemcsak a tartalmak megjelenítésében hoz változásokat, hanem az adatvédelem és a reklámozás területén is. A vállalat bővíti a hirdetési könyvtárát, hogy megjelenítse és archiválja az összes olyan hirdetést, amely az uniós felhasználókat célozza.

Ez magában foglalja a hirdetés futtatásának dátumát, a célzáshoz használt paramétereket, a hirdetést fogadó személyt és más releváns információkat.

Ezenkívül a Meta két új eszközt is bevezet a kutatók számára, amelyek lehetővé teszik a nyilvánosan elérhető tartalmak, például oldalak, bejegyzések, csoportok és események kutatását.

„Az adatvédelem és a felhasználók biztonsága mindig is kiemelt fontosságú volt számunkra. Az új változásokkal tovább erősítjük az adatvédelmi intézkedéseinket és biztosítjuk a felhasználóinkat a reklámozás során” – nyilatkozta a Meta.

Az új változtatások bevezetése

A Meta még nem közölte pontosan, mikor vezeti be az új változtatásokat a Facebookon és az Instagramon, de állítólag 2023 augusztus végi időpontban élesítik azokat.

A változások célja az európai digitális szolgáltatásokról szóló törvénynek való megfelelés és a felhasználói élmény javítása. A Meta arra törekszik, hogy a felhasználók több kontrollt és testreszabási lehetőséget kapjanak a közösségi platformokon. Az adatvédelem és az átláthatóság növelése mellett a felhasználók könnyebben követhetik majd a tartalmakat és az általuk követett személyek frissítéseit.

Következtetés

A Meta bejelentette, hogy nagy változásokra számíthatunk a Facebookon és az Instagramon. Az időrendi sorrend visszatérésével és az átláthatóság és testreszabhatóság növelésével a felhasználók jobban irányíthatják az élményüket a közösségi platformokon.

Az új változtatások a Digital Services Actnek való megfelelést és az adatvédelem erősítését szolgálják. Bár még nincs pontos információ az újítások bevezetésének időpontjáról, várhatóan hamarosan minden felhasználónál megjelennek majd.

A Meta elkötelezett az adatvédelem és a felhasználók biztonsága iránt, és folyamatosan fejleszti a platformokat a felhasználói élmény javítása érdekében. A változással a felhasználók több kontrollt kapnak a tartalmak felett, és nagyobb testreszabhatóságot élvezhetnek a Facebookon és az Instagramon.

Ahhoz, hogy mindig naprakész legyen az ilyen jellegű változásokkal kapcsolatban, érdemes követni oldalamat, ahol további friss információkat találhatsz.

A Facebook és az Instagram folyamatosan fejlődik, és újításokat vezet be az adatvédelem, a tartalom megjelenítése és a felhasználói élmény terén.

Forrás: https://www.engadget.com/